Szemvezérlés - Tobii PC-eye mini

SNI

A PCEye Go segítségével kézhasználat nélkül, kizárólag a szemünkkel tudjuk irányítani a számítógépet, illetve annak bármilyen programját.

Ha valamire ránézünk, és azon rajta tartjuk a tekintetünket, kattinthatunk, illetve ugyanígy irányíthatjuk az egeret, kommunikációs szoftvert stb.

A PCEye Go, két, kifejezetten szemvezérlésre kialakított irányítási módot kínál, amelyek más-más felhasználást tesznek lehetővé, támogatva ezzel a felhasználók sokszínűségét (a kezelési módok között szabadon választhatunk).

 

Gyors Kattintások – szemvezérelt szoftverek irányításához

A gyors kommunikációt, illetve a speciális játékok és fejlesztő programok használatát biztosítja az ún. Tobii Mouse Emulation, azaz az egér leggyakoribb funkcióinak korlátozott használata. Itt a felhasználó magának, vagy segítője, pedagógusa állíthatja be, hogy milyen kattintási módokat szeretne. A módszer előnye, hogy a leggyakrabban használt bal-egér kattintást végzi el a gép, ha valamin rajta tartjuk a szemünket. Ezzel a kifejezetten szemvezérlésre fejlesztett programok gyorsan és egyszerűen használhatók. A módszer előnye továbbá, hogy nem kötött előzetes számítógép, illetve egér használati isemretekhez; a felhasználó intuitív módon ráérez, hogy a választáshoz csak rajta kell tartania tekintetét a célterületen.

Bővített szemvezérlés – teljeskörű számítógépirányításhoz, szabad Windows használathoz

Azok számára, akik a speciális szoftverek mellett a számítógép más funkcióit is el akarják érni (például szövegszerkesztés, prezentációk készítése, teljesen szabad internethasználat, stb) lehetőség van bármilyen az egér által végezhető művelet végrehajtására, kizárólag szemvezérelve. A Tobii Gaze Selection segítségével két lépésben bármilyen művelet elvégezhető; először ki kell választani a megfelelő egérfunkciót (bal kattintás, jobb kattintás, görgetés stb), majd a megfelelő helyen tartva a tekintetet, végrehejtani azt. A szoftver a választott területet nagyítja, így pontosabbá téve az interakciót.

A Tobii Gaze Selection-t switch-el is használhatjuk; a switch az egérfunkció kiválasztása után magát a kattintást hajtja végre ott, ahova rövid ifeig rátekintünk. Ez tovább gyorsítja az interakciót.

A rugalmas Eye Tracker

A Tobii PCEye Go egy rendkívül egyszerűen használható szemvezérlő készülék (eye tracker), USB kábellel csatlakoztatható laptopokhoz, asztali számítógépekhez és táblagépekhez is.

 

 

Útközben is társ

A PCEye Go csatlakoztaható Windows Pro táblagépekhez is egy kifejezetten erre a célra tervezett keret, az EyeMobile (link) segítségével. Az EyeMobile könnyen magunkkal vihető, akár kerekesszékre is szerelhető a Rehadapt kiegészítőivel (link).

Beállítási lehetőségek

Képernyő méret:

  • 19” vagy kevesebb: kiváló
  • 20”-24”: jó
  • 25”-27”: gyenge

Felhasználótól mért távolság: 40-90cm

Felhasználó megengedett fejmozgása: 50*36cm