Összefoglaló a 9. Konduktív Pedagógiai Világkongresszusról

Mark-eloadas

Szoftverfejlesztő cégként fontos számunkra, hogy minél több visszajelzést kapjunk, ami által tökéletesíteni tudjuk szoftvereinket.

A tesztidőszakban egy tanéven keresztül használták az SNI iDoctum szoftvereinket 5-8 éves gyermekek a Pető András Főiskola Gyakorló Óvodájában és Iskolájában. A tesztek befejeztével ideje volt publikálni annak eredményeit, bemutatni az SNI iDoctum szoftvereinket a pedagógusoknak és meghallgatni véleményüket. A 9. Konduktív Pedagógiai Világkongresszus (Budapest, 2016 December 10-13.) remek alkalom volt erre.

 

Szakértőink, együttműködő partnereink az itt felsorolt témákban tartottak előadásokat:

  • Pulay Márk Ágoston – Hogyan használjuk a szemvezérlést súlyos testi fogyatékos gyermekek esetében vizuális észlelési képességek értékelésére?
  • Pulay Márk Ágoston, Feketéné Szabó Éva – Az SNI iDoctum szoftverek hatékonysága a vizuális észlelési képességek fejlesztésében
  • Vezekényi Nóra Laura, Magnus Sundelin – Tobii Eye Gaze eszközök egyéni fejlesztő és kommunikációs célra
  • Koronkai Z. Andrea, Mátrai Szilvia, Simon Péter – Egy új típusú informatikai fejlesztőeszköz a Pető András Kollégium Gyakorló Általános Iskolában

 

Csodálattal töltött el bennünket, hogy mennyi elkötelezett konduktor és tanár vett részt ezen a színvonalas eseményen. A világra nyitottan, új tanítási módszerek és informatikai megoldások megismerése iránt érdeklődve hallgatták végig a szakmai témájú előadásokat.

Standunkon lehetőség volt az SNI iDoctum szoftverek kipróbálására tableten, érintőképernyős interaktív óriáskijelzőn, laptopon hagyományos módon (egérrel, billentyűzettel) és szemvezérléssel (Tobii PC-eye minivel) is.

Kínálatunkban jelenleg már 5 SNI iDoctum szoftver is megtalálható. A nehézségi szintek, érdeklődési körök és fejlesztési területek alapján könnyen kiválasztható a gyermekek számára megfelelő program.
 

(Fotó: peto.hu)